Як ефективно підготуватись до співбесіди англійською? 6 найпоширеніших запитань та відповіді на них

Час прочитання:
10
хв.

Співбесіда – це завжди хвилююча подія, а коли ще й англійською, то поготів. Та ми допоможемо набратись впевненості у своїх силах та навіть почуватись комфортно під час інтерв’ю. Адже зібрали необхідні поради та типові питання на співбесіді з відповідями. Вам потрібно буде лише адаптувати інформацію під себе та свій досвід.

 

1. Tell me about yourself

Ви можете підготувати розповідь про себе англійською на співбесіді і розповісти якнайбільше хорошого, але тут маємо дотримуватися таймінгу і розповідати лише про те, що важливе для отримання посади.

  • Скажіть як вас звати і чим займаєтесь. Вік не говоріть, хіба зустріч цього вимагає.
  • Кількома реченнями розкажіть про свої відповідальності і те, чим допомагаєте людям.
  • Згадайте про свої кілька цінностей. Що для вас важливо в роботі з людьми, в житті.
  • Чи згадувати за свої хобі та інтереси? В загальному представленні – why not?

    How to Talk About Yourself on a Date | Style Girlfriend

    Ділимось з вами простою та ефективною формулою, як зробити свою відповідь структурованою – present, past, future.

  • Present: розкажіть трішки про свою теперішню посаду/рід занять, головні відповідальності і по можливості нещодавнє досягнення.

Example: Sure! I’ve been in the marketing industry for over five years, primarily working in account and project management roles.

  • Past: Згадайте як ви сюди потрапили / або попередній досвід, який стосується посади, на яку цілитесь.

Example:  I most recently worked as a senior PM for a large tech company managing large marketing campaigns and overseeing other project managers.

  • Future: Скажіть, що сподіваєтесь робити і чому зацікавлені в цій посаді / чому ви a great fit for it.

Example:  And now I’m looking to expand my experience across different industries, particularly fintech, which is why I’m so interested in joining an agency like yours.


2. Why do you want to work at this company?

Тут потрібна відповідь, яка відрізнить вас від інших кандидатів. До питань на співбесіді англійською варто підготуватись заздалегідь. Почитайте все, що відомо про цю компанію, перегляньте її соцмережі, зверніть увагу на її цінності.

Також:

👉 скажіть, що подобається, як компанія розвивається, як збільшується кількість працівників, філій (знайдіть інфу по цьому у відкритих джерелах)

👉 сфокусуйтесь на можливостях для росту в цій компанії та наскільки вони підходять вам (додаткові курси та тренінги, можливість працювати онлайн, доступ до професійних інструментів та програм)

👉 розкажіть про позитивний досвід працівників – ваших знайомих та як вам теж хочеться бути з ними в одній команді (якщо такі є). Або, що чули багато позитивного у своєму інформаційному середовищі про цю компанію.

3. What are your greatest strengths?

Будьте чесними та відкритими у цьому питанні. Розповідайте про ті сильні сторони, які релевантні робочим питанням: націленість на результат, лідерські якості, уважність до деталей, пунктуальність, захоплення останніми новинками у своїй сфері, швидке опанування необхідних програм, володіння мовами etc. Підкреслюйте якості, що відповідають цінностям компанії.

Example:
I’d say one of my greatest strengths is my attention to detail and process organization skills.  In my current role as ____, I created new processes for pretty much everything, from scheduling meetings to planning monthly all hands agendas to preparing for event appearances. Everyone in the company knew how things worked and how long they would take, and the structures helped reduce stress and set the right goals.

Strengths. My Belief vs. Actuals — OMD Ventures

4. What are your greatest weaknesses?

Це питання – перевірка на чесність. Рекомендуємо утриматись від відповіді: “Ну, не знаю…”. Підготуйтесь до цього питання та виберіть декілька своїх слабких сторін, що не впливають безпосередньо на якість роботи: погано сприймаю критику, непунктуальний, погано делегую, надто перфекціоніст, не дуже підтягнуті дизайнерські/аналітичні скіли, недостатні організаторські якості. Відповідь на це питання може бути чудовим прикладом того, як ви боретесь з труднощами чи як збираєтесь це робити.

Example:
I might have trouble with taking criticism. However, now I’ve learned how to divide personal criticism from professional and consider the last one as a way to get better.

 

 

5. Tell me about a greatest challenge you’ve faced at work

Тут варто розказати про якийсь складний кейс на роботі та як ви його вирішили: дедлайн, ви сиділи вночі, але встигли доробити, про непорозуміння з босом та як вийшли з цієї ситуації, які висновки зробили. Тобто акцент завжди робимо на позитивному завершенні this challenging task. Більшість рекрутерів ставлячи це питання хочуть отримати докази, що ви готові приймати челенджі і шукати вирішення конфліктів. Звісно, варто відтренувати лексику та вимову перед співбесідою англійською, щоб звучати максимально впевнено.

 

 

6. Why are you leaving your current job?

Під час відповіді на це питання варто відгукуватись позитивно про попереднє місце праці. Зробіть фокус на тому, що хочете цікавіші проєкти, вищу зарплатню, кращу посаду.


Також, рекрутер може запитати вас чи цікавить вас щось стосовно компанії та позиції, на яку ви подаєтесь. Тут варто проявити ініціативу та поставити декілька питань, наприклад:

  • Can you show me the samples of projects I”ll work on?
  • Who is the team lead, what kind of person is he/she?
  • Does the company offer sick-leaves?
  • How many days of vacation does the company offer?
  • Can I work remotely?
  • Does the company cover additional training and courses?


Пам’ятайте, хороша підготовка – це вже більша частина успіху! Good luck😉

30 Awesome New Job Memes That'll Make You Feel Proud - SayingImages.com

Замовлення курсу

Спікери:
Аліна
мовний коуч та викладач, яка допомагає студентам “Speak” перемогти лексичний бар‘єр. Навчає General та Business English.
700 грн
Спікери:
Галина
викладач та мовний коуч, яка проводить індивідувальні та групові заняття. Обожнює допомогати початківцям опановувати базові знання мови.
700 грн
Спікери:
Іванка Клименко
мовний коуч та засновниця онлайн школи “Speak”
Дана
мовний коуч з досвідом викладання 7 років, проживає в англомовній країні
800 грн

Залишились питання?

Залишіть ваш контакт і ми перетелефонуємо

Залишились питання?

Залишіть ваш контакт і ми перетелефонуємо